Vitalis Centrum voor Gezondheid
Dotterbloem 11
2408 LA Alphen aan den Rijn
071-5897657
info@praktijkvanschie.nl

Contacten en Afspraken

De contacten

Deze vinden eens per 14 dagen plaats en duren 50 minuten. Een medicatie controle contact zo'n 20 minuten. Tegen het eind van de behandeling neemt de frequentie gewoonlijk af.

Afspraken

Het nakomen van afspraken is van belang voor de voortgang van de behandeling. Het kan gebeuren dat u een afspraak moet afzeggen of wijzigen. Ik vraag u dat ruim van tevoren te doen, minimaal 1 werkdag voor de afspraak, liefst per email. Wilt u dan ook aangeven wanneer u weer wel kunt? Ik stuur u dan een nieuw voorstel. Bij plotse verhindering (ziekte e.d.) zou een telefonisch contact misschien wel mogelijk kunnen zijn. Laat u dat dan z.s.m. per mail weten. Bij een afgebelde of verzuimde afspraak ga ik ervan uit dat u zelf z.s.m. het initiatief neemt een andere afspraak te maken.

Kosten bij het niet tijdig afzeggen

Het komt helaas te vaak voor dat patiƫnten zonder berichtgeving niet op de gemaakte afspraak verschijnen (vergeten, iets anders hebben, vergissing) of een afspraak te laat afzeggen. Dat geeft verspilling van zorg, want gereserveerde tijd blijft onbenut en wachttijden lopen op, terwijl praktijkkosten wel doorgaan.

Door langer dan 24 uur van tevoren af te zeggen worden kosten, berekend voor besproken tijd, vermeden.

Bij het niet (tijdig) afzeggen van een afspraak wordt € 75,- per afspraak (€ 50,- bij medicatie controle) in rekening gebracht. Let op: deze kosten kunt u niet bij uw zorgverzekeraar declareren. Uw verzekeraar betaalt namelijk alleen de contacten waarbij u daadwerkelijk aanwezig was.

Bereikbaarheid voor vragen

Telefonisch: 071-5897657 op dinsdag t/m donderdag van 19.00 tot 19.30 uur

Per email: info@praktijkvanschie.nl